tiistai 4. syyskuuta 2012

Top of the world

Tiinan viimeisenä päivänä Kanadassa otettiin heti aamulla suunnaksi Toronto. Jännitystä elämään toi junamatka Torontoon, tai oikeastaan se lippujen osto. Oltiin tietenkin ihan viime tipassa asemalla, ja eihän se lippuautomaatti tietenkään voinut hyväksyä meidän yrittämää maksukorttia. Ei kun kauhealla kiireellä asemarakennukseen sisälle ostamaan ne hemmetin liput. Ehdittiin onneksi junaan, sillä noita junia menee juurikin aamuisin ja takaisin niitä tulee iltapäivisin (ihmisten työaikojen mukaan), muuten matka taittuu bussilla (ei kiitos). Junamatka kestää Miltonista Toronton Union Stationille about tunnin.

Torontossa käytiin pikaisesti aamupalalla, jonka jälkeen kunnon turisteina mentiin CN Toweriin. Huomattiin aamun olevan paras ajankohta sinne menemiseen, jos ei jaksa ihan järkyttävää väenpaljoutta, sillä yhdeksän aikoihin aamulla (aukeaa silloin) ei jonoa lipunmyyntiin ja hisseille ollut juuri ollenkaan ja ylhäälläkin oli melko väljää.


Jos joku ei tiedä niin CN Tower on se Suomen Näsineulaa muistuttava torni. Mitä nyt se meidän pikkuinen Näsineulamme on 168 metriä korkea ja CN Tower puolestaan 553,33 m, mutta hei on siinä ulkonäössä jotain samaa? Torni olikin syyskuuhun 2007 asti maailman korkein tornirakennelma.


Me ostettiin Observation liput ($23,99 + verot), joilla päästiin 346 m korkeudessa olevaan Look Out kerrokseen ja päästiin vilkuilemaan neljä metriä alempana olevalta lasilattialta (Glass Floor). Hissimatka tuonne kestää vaivaiset 58 sekunttia. Maisemat tuolta oli ihan huikeat, että oli kyllä joka dollarin arvoista! Täytin melko tehokkaasti kameran muistikorttia, mutta jännästi ne melko monet kuvat näytti ihan samoilta....

Näkymää lasilattialta 342 m alaspäin

Outdoor SkyTerrace 342 m korkeudessa

CN Towerissa olisi ollut myös mahdollisuus EdgeWalkiin, mutta se jäi tällä kertaa kokeilematta. Olisihan se CN Towerin seinien ulkopuolella 356 metrissä kävely valjaat päällä ollut ihan mieletön kokemus! Maybe some other time.... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti