sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Happy Canada Day!

Tänään Kanadassa vietetään Kanadan kansallispäivää, joka tunnetaan nimellä Canada Day (Kanada -päivä). Tätä kyseistä juhlaa juhlitaan siis joka vuosi heinäkuun 1. (kääk, onko nyt jo oikeesti heinäkuu). Kanadalla kun ei ole itsenäisyyspäivää, niin onhan niidenkin pitänyt keksiä joku isänmaallinen juhlapyhä.

Idea kumminkin tän juhlan viettämiseen on kolmen brittiläisen territorion: Kanadan provinssin (eteläinen Ontario ja läntinen Quebec), Nova Scotian ja New Brunswickin yhdistymistä liittovaltioksi 1.7.1867. Juhlapäivä on otettu virallisesti käyttöön 1879. Kiitos vaan wikipedialle tästä tietopamauksesta.


Täällä on jo yli kuukauden ajan ollut myynnissä kaikenmaailman Kanada -krääsää ihan joka kaupassa: puna-valkoisia hattuja, väreihin sointuvia ulkoroihuja, rantapalloja, kertakäyttöastioita, siirtotatuointeja, lippuja, rannekoruja, koristeita - you name it!


Meillä ei oo ollut mitään järkkyä touhottamista kyseisestä juhlasta, kun pojat ei oo syntyperäisiä kanadalaisia. Monet kaupungit järkkää kuitenkin päivän kunniaksi ulkoilmatapahtumia, ilotulituksia, paraateja, ilmaiskonsertteja yms. muuta tapahtumaa. Itse juhlistan tätä juhlaa Sharonin BBQ Partyissä, jotka on siis samalla Sharonin synttärit. Itse ajattelin kumminkin mennä ihan normivaatteissa ja jättää ne Kanadan lipun naamaan maalaamiset ja puna-valkoiset perukit muille. ;)


Näillä on joku jännä sääntö, että jos tää 1.7 osuu sunnuntaille (kuten tänä vuonna), niin silloin 2.7 maanantai on lakisääteinen pyhä. Kumminkin sit juhlitaan sillon oikeana päivänä vaikkakaan se ei oo "oikea" pyhä. Kaupat on normaalisti sunnuntaiaukiolojen mukaan tänään auki ja huomenna maanantaina sitten suljettu.


Mutta nyt mä painun takaisin töihin, jotta on kaikki varmasti hoidettu ennen Sharonille lähtöä ja poikien kotiinpaluuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti