maanantai 16. heinäkuuta 2012

Wildlife

Täällä metsän keskellä asuessa bongaa milloin mitäkin öhkömöhkiäisiä, jotka tunnetaan myös normaalien ihmisten kielellä eläiminä.

Pesukarhuja täällä näkee jatkuvasti, mutta harvoin on kameraa mukana tallentamassa näiden otusten liikkeitä. Yleensä pesukarhuja näkee öisin/hämärällä, joten pahoittelen näiden kuvien huonoa laatua.... Mun viime Kanadan reissullahan pesukarhu tuli yöllä sisään keittiön ikkunasta varastamaan ruokaa. Siellä se sitten rämisteli, tiputteli lautasia ja lopuksi poistui leipä saaliinaan. Keittiöhän sijaitsee mun oven toisella puolella, mutta mä olin niin paniikissa, etten uskaltanut tulla huoneestani ulos. Pojathan on kääntänyt jutun niin, että nukuin niin sikeästi, etten kuullut pesukarhun puuhailua. No, uskokoon kukakin mitä tahtoo.


Ällöttävä näykkijäkilpikonna. Tää ei oo mikään sellainen suloinen salaattia puputtava kilppari, vaan melko aggressiivinen lajike. Nää voi kasvaa jopa 17 kiloisiksi ja 40 cm pitkiksi ja elää 60-vuotiaiksi! Mun bongaama yksilö on siis hyvin pikkuruinen. Noilla on myös pitkä piikkinen häntä, mikä ei valitettavasti näy kuvassa. Musta tulis kyllä surkea luontokuvaaja.... Noilla ei myöskään oo sitä alakilpeä. Otusten ravintoon kuuluu sammakot, kalat sekä pienet jyrsijät. Leuat on tosi vahvat, ja niillä pystyykin puraisemaan jopa ihmiseltä varpaan! Ymmärtänette varmaan, ettei nää oo suuressa suosiossa lähellä meidän koiria.


Joku mun makuun aivan liian iso hämähäkki. Ei mulla sellasia pikkuruisia vastaan mitään ole, mutta tästä mä en tykännyt. Tän koko ei tuu kovin hyvin esille, kun en uskaltanut laittaa sormeani sen viereen vertailukohdaksi.


Lisäksi oon bongannut haisunäädän, peuroja, käärmeen, rusakoita, sammakoita, haukkoja, oravia (oon vaan nähnyt sellasia mustia), maaoravia, lepakoita.... siis aivan liikaa eläimiä kaupunkilaistytölle. Asun mielelläni jatkossakin siellä Turun keskustassa citykettujen ja muutaman jänöpupusen kanssa.

1 kommentti:

  1. Saitkos mitään infoa tuohon hämähäkkiin, mikä se on? Meillä on noita myös :( yököttäviä!

    VastaaPoista